"Gofika" - hemma!

Genom att inte gå till caféer och fika kan man spara många slantar! Varför inte bjuda hem vännerna på det du har bakat? De här recepten går fort, de kräver inte alltför många konstiga ingredienser och smakar gudomligt!

Snickerskakor
½ burk Jordnötssmör
½ dl Socker
½ dl Ljus Sirap
4 ½ dl Corn Flakes
½ tsk vaniljsocker
½ chokladkaka (minst 100g) av valfri sort

Gör såhär:
Börja med att blanda socker och sirap i en kastrull tills sockret har smält. (Uppenbarligen ska spisen vara på, men det ska inte koka!) Rör ned jordnötssmöret och vaniljsockret i blandningen. "Krossa" sedan Corn Flakes'en ett par gånger i händerna innan du tillsätter dem. Bred ut cornflakes-blandningen på ett bakplåtspapper, exempelvis på en bricka. Smält sedan chokladen, antingen i microvågsugn eller över vattenbad och bred ut över den goda blandningen! Ställ in i kyl för att stelna. (Det går även bra med frys om man har bråttom ;P)
Sedan är det bara upp till dig om du vill äta hela på en gång, som ett gigantiskt knäckebröd eller om du föredrar att skära i mindre bitar och kanske dela med ett par andra studenter!

Godaste Kladdkakan EVER!
2 ägg
100 gram smör
3 dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 ½ dl mjöl

Gör såhär:
Börja med att slå på ugnen på 150 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i sockret så att det smälter något. Dra kastrullen åt sidan och knäck äggen och tillsätt. (Det får inte vara FÖR varmt för då kan äggen stelna) Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ned i kastrullen. (Men var försiktig när du blandar, man kan lätt skvätta utanför om man har en liten kastrull!) Smörj en form och häll sedan ned chokladsmeten i formen. (Välj gärna en form som inte är alltför stor, då blir den tjockare och kladdigare!) Ställ in i ugnen tills den har stelnat på ytan, du kan även känna med en provsticka för att se om den är klar. (Originalreceptet säger 35 minuter, men jag brukar bara ta cirka 25!)

Avnjutes tillsammans med grädde, glass eller bara som den är! Underbar och kladdig! :)
//Mia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0